B&B blog

de B&B Hulplijn, Bed&Breakfast startadvies, website realisatie

Booking.com in de media...

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Over Booking.com, de feiten...

Iedereen die zijn B&B wel eens op Booking.com zet wil ik het volgende vragen. Zoek eens op “commissie booking.com", een paar resultaten, verrassend of toch niet...

 

Travel Insight: de maffiapraktijken van Booking.com
"Booking heeft hotel in z'n macht" | NOS
De onbewuste beïnvloeding van Booking.com ontrafeld | Marketingfacts
De sluwe praktijken van Booking.com: we worden misleid! | Adformatie


Booking.com is een prima partij om mee samen te werken, maar veel B&B eigenaren realiseren zich niet hoe ver ze hierin zijn gegaan. Zij menen volledig afhankelijk te zijn en dragen hierdoor maandelijks enorme commissie bedragen af. Maar voor wat…? Door het succes van Booking.com is de website geworden tot een duur betaalde versie van Google. "Hoe dan" zul je je afvragen, ik zal het uitleggen.

Met een eigen website kun je gevonden worden bij google door hem aan te melden. Hierdoor wordt hij opgenomen in de Google index en als iemand dan zoekt op Bijv. "B&B Noord Holland" en jij hebt deze tekst in je website gebruikt kom je bij de resultaten. Door slim gebruik te maken van de juiste teksten kun je beïnvloeden op welke pagina van de zoekresultaten je terecht komt. Maar hoe dan ook, je staat in een lijst en dit kost je he-le-maal niks.

Booking.com werkt niet anders, je meld je B&B aan en bij een zoekopdracht binnen de website wordt je B&B vermeld in een resultaten lijst. Naarmate meer B&B’s zich aanmelden wordt deze lijst langer. Wat is dan nog het verschil tussen vermeld worden op de derde pagina van Google of van Booking.com? Momenteel zo'n 15 tot 20% commissie...

Booking.com is uitermate geschikt om last-minute je accommodatie vol te krijgen, maar voor de rest heb je ze niet nodig. Alle functionaliteit die Booking.com bied kan ook prima in de eigen website worden verwerkt. Met het gebruik van de juiste zoektermen in je website is de vindbaarheid enorm te verbeteren. Eenmaal op de 1e of 2e pagina van Google komen vervolgens de boekingen rechtstreeks binnen. Dit heet investeren in jezelf, en dat is toch waarom je ondernemer bent.

Stelling van de maand

Ik kies een B&B overnachting vanwege

B&B Hulplijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten, meld je nu aan.